diumenge, 11 de gener del 2015

RENDA GARANTIDA

Aquesta noticia ha estat elaborada després dels suggeriments d'alguns lectors, correspon al 28 i 29 d'octubre passats, quan Bloc i PSPV encara governaven junts.

L'ALCALDIA DE TAVERNES LLEVA EL MÈRIT AL REGIDOR VICTOR BORRÀS I ALS TREBALLADORS DE BENESTAR SOCIAL DE L'AMPLIACIÓ DE LA RENDA GARANTIDA.

El regidor de Serveis Socials de Tavernes, Víctor Borrás, va informar dimarts el 28 d'octubre que s'ha aconseguit una ampliació de la quantitat d'ajudes destinades a la renda garantida, i explicava que la Regidoria va demanar per a l'exercici 2014 una ampliació de les ajudes, que va ser concedida

Des del Gabinet d'Alcaldia s'informava a través de la pàgina web de l'Ajuntament que aquesta decisió era exclusivament de la Conselleria, que les ajudes de Renda Garantida beneficia a totes les poblacions valencianes i suposava per a Tavernes un complement de 21.000 euros.

Víctor Borrás, per la seua banda, s'atribuia l'èxit del complement de les ajudes gràcies a la seua gestió i a la tasca dels treballadors de serveis socials,

És una contradicció entre dos notes provinents de grups que en teoria governaven en coalició, Compromís (a l'alcaldia) i PSPV, o es tracta d'algun tipus de censura per part de l'Alcaldia?. La contradicció és tan evident que ambdues notes van en sentit contrari. Borràs a'atribueix l'ampliació de les ajudes gràcies a una sol·licitud del seu departament i l'Alcaldia atribueix en exclusiva la decisió al Consell de la Generalitat i assegura que beneficia a tots els municipis.

A l'endemà l'Alcaldia canvia el comunicat en la pàgina web de l'Ajuntament de Tavernes i queda de la seguent manera:

L'Ajuntament amplia les ajudes de renda garantida
Darrera actualització el Dimecres, 29 Octubre 2014 08:52

El regidor de Serveis Socials, Víctor Borràs, ha aconseguit una segona ampliació de les ajudes de renda garantida als ciutadans.




La Regidoria de Serveis Socials va demanar, per a l'exercici 2014, una ampliació de les ajudes de renda garantida, que va ser concedida, i s’ha passat dels 117.268,8€ de l'any 2013 a 130.000€ per a l'any 2014. El Sr. Borràs ha dit que “el benestar de les persones ha de ser l'objectiu final d'una societat. Així que faré tot el que estiga en les meues mans per tal d’aconseguir un major grau d’inserció i integració de tots els veïns de Tavernes. Continuaré treballant i posant tots els mitjans al meu abast perquè les necessitats que tenen els demandants siguen una cosa transitòria i eventual”.

Una vegada iniciat l'exercici, i vistes les necessitats de la població, la Regidoria va tramitar l’ampliació corresponent, que ha sigut concedida recentment. Esta nova ampliació ascendeix a 15.000€ i deixa en un total de 145.000€ els diners destinats per Serveis Socials a les ajudes de renda garantida.

Esta prestació econòmica s’adreça a persones que estan en un moment de necessitat de suport econòmic, a fi que puguen mantindre una estabilitat en el benestar personal i familiar. L'ajuda està vinculada al fet que els destinataris promoguen de forma activa la seua reinserció sociolaboral.