dijous, 8 de gener del 2015

L'alcade de Tavernes impedeix parlar als reis en el balcó de l'ajuntament.




L'alcalde Jordi Juan impedeix el discurs dels reis perquè segons ell s'havia de fer en valencià.

El discurs que normalment feien els reis mags d'orient, Melcior, Gaspar y Baltasar, en el balcó de l'ajuntament no es va pronunciar el dia 5 de gener perquè el tenien preparat en valencià i, segons el rei Melcior, no volia que el coneguera la seua filla que estava present. Es deguerem conformar en escoltar el parlament de l'alcalde. Els xiquets escoltaren el missatge de l'alcalde que molts adults ni van entendre.

Posteriorment els reis baixaren a l'entaulat montat davant l'ajuntament i varen rebre a tots els xiquets presents.

Las defensa del valencià que va fer l'alcalde es pot confondre, com ha dit algú dels nostres lectors, amb una falta de previsió i organització. De la mateixa manera que tenia ben previst el seu discurs haguera pogut tindre també previst el discurs i/o l' idioma dels reis.

Segons l'alcalde un dels reis està molt integrat en el món de les falles i com l'acte esta patrocinat per l'ajuntament i les falles s'havia de fer en valencià.

En la plaça no estava previst ni l'ajuda de la creu roja ni de protecció civil per si passava algun accident o per evitar-los. De fet, quan tiraren el castell va resultar ferida una persona que va ser ajudada per la policia local.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Si no parles en valencià calla...
Si no vols que porte a analitzar la sang en camionet ves a Gandia..
Si votes en contra del pressupost t'expulse del govern...
Frases de Jordi Juan, de Compromís, alcalde autoritari de Tavernes.

JUANBA ha dit...

Ara el xiquet del poble s'excusa en la defensa del valencià. Em pareix correcta la defensa del valencià però no utilitzar-la per amagar la falta de previsió i mala organització. El discurs del rei s'ha de tindre previst, així com el personal necessari per si hi ha algun accident i per evitar-los.

Anònim ha dit...

De segur que el seu discurs si que el tenia preparaet. Bueno, els cotorreros li prepararien el discurs. Mal rotllo de discurs, jo ni em vaig enterar i això que es suposava que era per als xiquets