dimarts, 13 de gener del 2015

REFORESTACIÓ


 El passat 1 de desembre en el blog de promoció a l'alcalde va eixir publicada una notícia on s'anunciava la reforestació per part de la regidoria de Contractació i d'Obres de Compromías (suposem que és una errada) , la qual presideix Llum Sansaloni. Aquest blog sembla tindre més informació per poder promocionar a l'alcalde que els propis regidors de l'Ajuntament, tant del Bloc o Compromís com, per suposat, de l'oposició.

La regidora de contractació informava que "la regidoria destina 12.000 euros als treballs" que "el projecte a més de reforestar una zona cremada actua en una zona de la falda de les Creus pròxima a les cases i que presenta un important pendent amb riscos de despreniment".



Cal dir que eixos diners són una subvenció finalista i el paràgraf anterior un altre exemple de "transparència".

En el plenari del dilluns 12 de gener el regidor Victor Borràs va fer una pregunta en el plenari:

Que en desembre s'havia publicat una nota de premsa on s'anunciava que es destinaven 12.000 euros per reforestar el bord nord del casc urbà, en zones de mont públic. Indicava que havia comprovat que s'havia fet però que s'havien plantat arbres en parcel·les privades. Les preguntes eren per saber quina forma contractual s'havia utilitzat, quins criteris i el cost per a l'Ajuntament. 

Fins ací, sembla tot correcte.

La sorpresa va ser quan la regidora de Contractació no sabia a quines parcel·les es referia, quan sols s'havia fet una reforestació en una zona situada dalt de l'Institut la Valldigna. No tenia constància que s'hagueren plantat arbres en parcel·les privades i no podia contestar, que podia sol·licitar informació al tècnic. i en tot cas, indicaren la regidora i l'alcalde, si algun propietari vol protestar que vaja a l'ajuntament. A més, acusaren al regidor socialista de defensar els interessos dels propietaris, la qual cosa va desmentir i el que defensava són els interessos del poble. És evident que el qui fa la pregunta pot equivocar-se però la regidora ha de conèixer amb certesa si s'ha plantat en parcel·les privades o no.



Imaginem que d'ací uns anys en eixos terrenys privats s'urbanitza, són terrenys urbanitzables. L'Ajuntament o qui siga haurà d'indemnitzar al propietari dels terrenys pels terrenys i per tot el qui hi ha en ells, ara tenen uns terrenys amb pins i quan urbanitzen rebran més indemnització, i amb diners públics.