dijous, 11 de desembre del 2014

JORDI JUAN ES DESFÀ DEL SEU SOCI DE GOVERN

(escrit rebut dels regidors socialistes a tavernesopina@gmail.com )

L’alcalde fent ús de la seva prepotència i autoritarisme en el que es suposava anava a ser el debat dels pressupostos, es desfà dels seus socis de govern.
La tònica del plenari d’avui han segut els insults i el menyspreu al treball colze a colze durant més de tres anys.




Plenari del 10 de desembre de 2014


El debat dels pressupostos que ha tingut lloc avui a L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, i què es presentava com fructífer per al poble quan més no, complicat, ha derivat en la decisió unilateral per part de l’alcalde i del seu grup municipal de desfer-se’n del seu soci de govern que ha suportat durant tot aquest temps el gros del consistori a través de la Regidoria d’Hisenda i Pressupostos a càrrec de Borràs fins la data d’avui.

El regidor socialista Víctor Borràs, després d’haver-se-li retirat les competències en matèria de pressupostos per l’alcalde, s’ha vist obligat a presentar una esmena a aquests pressupostos.

El projecte de pressupostos preveia unes partides que considerem que han de ser modificades i consignades amb les quantitats apropiades a les mateixes. En concret les partides són:
Ampliació del pressupost per als serveis d’ajuda a les famílies desfavorides a través del SEAFI. En aquest sentit Borràs apuntava que “en moments de dificultat econòmica s’aguditzen els problemes familiars. Considerem que els serveis d’ajuda a les famílies desfavorides, s’han d’ampliar, lluny de reduir-se.”
Ampliació de la partida dels convenis de col·laboració amb totes les associacions culturals i esportives que mantenien convenis amb l’ajuntament. Recordar que a aquestes associacions se’ls va demanar el sacrifici de la reducció dels seus convenis davant la penosa i malmesa situació de les arques municipals el 2011; i ara que ja estan sanejades i que l’ajuntament es troba amb capacitat econòmica, és de ser agraïts tornar l’esforç que van realitzar.

“Aquest sacrifici fet amb la complicitat de totes les associacions que mantenien convenis de col·laboració amb l’ajuntament va fer possible que a poc a poc, la situació canvie i ens trobem en unes condicions més favorables. És el moment de tornar a revertir la situació, actualitzant els convenis i agraint a tots els clubs i associacions l’esforç realitzat “.
La dotació econòmica per a la construcció del mur de contenció del riu Vaca per acabar amb els problemes d’inundacions de la zona del Vergeret que afecten el col·legi públic, a la piscina i a les instal·lacions esportives de la zona, però sobretot perquè els veïns que tenen les seves casa en perill de demolició – degut a la seva situació d’il·legalitat amb l’ajuntament – puguen, d’una vegada per totes, regularitzar aquesta situació i acabar amb un problema provocat per l’anterior govern del PP.

Referent a això Víctor Borràs apuntava: “Per tots és sabut que Tavernes pateix inundacions de forma cíclica. El 2011 el govern socialista central va aprovar i licitar l’obra de canalització del riu Vaca. Després de les eleccions generals, el PP va considerar que aquesta obra no era urgent ni necessària i la va paralitzar. Paral·lel a aquests fets, el TSJ va declarar il·legal la urbanització del Vergeret, en no comptar amb els informes favorables de Confederació Hidrogràfica del Xúquer. Aquesta urbanització es troba a la zona d’afectació de la conca del riu i per tant amb els problemes d’inundabilitat que tots coneguem. A més de les instal·lacions esportives i un col·legi públic. Considerem que la construcció d’un mur de contenció al riu Vaca, en tot el perímetre del poble, donaria una tranquil·litat i seguretat davant del perill actual . La campanya realitzada durant este cap de setmana demanat firmes per a la construcció del mur ens ho confirma. Més de 1200 firmes de veïns del poble recolzen esta esmena”.

La no aprovació dels pressupostos per al 2015 en el ple de hui ve a demostrar, una vegada més, que treure les competències al seu soci de govern va ser una decisió del Sr. Juan que obeïa a una estratègia perfectament orquestrada, per poder aprovar ELS SEUS pressupostos amb els únics vots a favor de Compromís i sense atendre ni els seus socis de govern ni a l’oposició.

Víctor Borràs ha obtés com a contestació a la seva exposició, insults i menyspreu a la tasca realitzada i la negació de torn a rèplica. Segons Juan “El partit de l’oposició” dels socialistes de Tavernes, són els que no han presentat cap proposta, els que no treballen i els que boicotegen el dia a dia de l’Ajuntament, però se li oblidava al Sr. Alcalde que ha estat des de les Regidories dels seus socis de govern, a qui públicament els ha tildat d’oposició, d’on van sorgir els últims pressupostos, des d’on s’han sanejat les arques municipals maltretes pel PP i ens han dut a un superàvit d’un milió i mig d’euros.

Al més pur estil del PP quan enarbora la bandera del pancatalanisme quan no té cap argument per atacar l’esquerra, el grup Compromís ha tret a passejar la fal·làcia del PPSOE i intentant forçar-nos a una votació perfectament dissenyada, per a aprovar uns pressupostos sense consens amb ningú i sense vots.

L’alcalde, una vegada més, per a acabar el plenari i fent ús del seu autoritarisme egocèntric, ha demanat al secretari que prenguera nota per destituir a tot el grup socialista municipal.

Des de les Regidories socialistes del Govern municipal hem treballat des de l’inici per administrar amb lògica els nostres pressupostos, hem treballat amb coherència aportant propostes en benefici de la nostra ciutat i per atendre les necessitats que considerem de vital importància per a Tavernes. I així seguirem treballant.

Una vegada més l’orgull i la prepotència de Jordi Juan i el seu grup, creguent-se l’amo i senyor, deixen a Tavernes sense pressupostos, encara que la jugada, com ja hem dit, esta perfectament estudiada per que s’aproven sense consens.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Era d'esperar el Bloc a en tots el puestos igual, ni hi ha cap poble on haja participat el Bloc en el govern que hagen acabat be. nomes una excepccio, quan va governar en Eugenio aci en tavernes que ho van fer molt agust i van acabar molt be.