dissabte, 20 de desembre del 2014

Declaracions del PSPV-PSOE de Tavernes de la Valldigna al voltant del retard en el pagament a la Federació de Falles de la cavalcada de reis de 2014







La mentida és com l'oli. Taca molt i costa d'anar-se'n. Per això li agrada tant al senyor Jordi Juan. És la manera que té per intentar tapar la gestió feta pel grup socialista a l'Ajuntament de Tavernes mentre vam compartir govern amb ell.

Ahir divendres van eixir en premsa unes declaracions sobre el pagament de la cavalcada de Reis on es responsabilitza al recentment cessat regidor d'hisenda, Víctor Borràs, del retràs en fer efectiu eixos diners.

Eixes afirmacions demostren que el Sr. Juan té la memòria molt curta, que és un irresponsable i que renega dels seus propis actes.

L'Ajuntament, com totes les administracions, té els seus mecanismes. Alguns són complexos, altres no tant. Així és fàcil d'explicar que per pagar un conveni, en aquest cas el que l'Ajuntament va signar amb la Federació de Falles, el primer que cal és que eixe conveni estiga signat.

El dia 6 de Gener de 2014 la FDF va organitzar la cavalcada de Reis. Això ho sap tot el món. Des d'eixe dia fins el 23 de Setembre de 2014 el conveni queda guardat en alguns dels calaixos de l'alcalde. És a dir, el conveni amb les falles per fer el pagament es signa 8 mesos i 17 dies després de la cavalcada, però d'això, en la informació, ell no en diu res. Si no en diu res perquè no se'n recorda, malament, perquè un desmemoriat no pot ser un bon alcalde. Si no en diu res perquè vol fer responsable dels seus actes a qui no ho és, pitjor, perquè això és de ser un mal polític, una mal gestor, un irresponsable i, de pas, una mala persona.

Després de signar el conveni, la FDF ha de dur una documentació, i això es compleix el dia 28 de octubre, un mes després. Al cap de dos dies, el dia 30, el Regidor Victor Borràs signa la resolució i es pot començar a tramitar a la comptabilitat. Una vegada fets tots els tràmits administratius de registres contables, s'ordena el pagament, per part del Sr. Borràs, el dia 6 de novembre. Des de que la FDF aporta la documentació fins que es signa l'ordre de pagament han passat 8 dies.

El dia 7 de novembre arriba a la tresoreria l'orde pagament. Ahí entra amb la resta d'ordres de pagament i com per tots és sabut, menys per l'Alcalde, hi ha un Pla de disposició de Fons, on s'estableix l'orde de pagaments quan no hi ha recursos per poder pagar-ho tot.

Així que, des del dia 7 de novembre fins el dia de cobrament, ha passat un mes. Durant aquest temps s'han anat pagat les obligacions de l’Ajuntament segons eixe Pla de Disposició de Fons, que està en vigor des de maig del 2013, i el conveni s'ha pagat quan ha arribat el seu moment, i hi ha recursos econòmics suficients, i no quan ho ha decidit cap salvapàtries.



• Enviada pel PSPV-PSOE de Tavernes

1 comentari:

Anònim ha dit...

Està clar que Jordi va retrasar el coveni per fer quedar mal a Victor i a Pilar igual que ha estat retrasant el reten. La seua estrategia és fer quedar mal al seu gran adversari que és el PSPV.
El mes que vé obrirà el reten que ha retrasat per fer mal a Victor i tornarà a culparlo del retras.