divendres, 13 de març del 2015

SENSE QUORUM I SENSE PLENARI


El passat dimecres 11 de març, a les 9 del matí i no en l'hora habitual dels plenaris, no hi hagué quòrum suficient per poder celebrar el plenari extraordinari per tractar una sèrie de modificacions de crèdit que l'Alcalde no va voler tractar en el plenari del 2 de març.

La regidora no adscrita no va assistir justificant la seua absència. El PSPV-PSOE va presentar un recurs de reposició assenyalant que els punts de l'ordre del dia no s'ajustaven als dictàmens aprovats en la comissió d'hisenda, amb els corresponents vots particulars; presentant una impugnació contra la convocatòria. El PP va assistir, però sol·licitaren que no es celebrara per no ajustar-se a la legalitat. Després de que l'alcalde reconeguera que hi havia un informe del secretari de l'Ajuntament indicant que s'havien d'incloure tots els expedients conclosos, dictaminats en comissió i amb un vot particular, el PP es va negar a votar alguns punts i se'n anaren.

En aquest informe el Secretari deixa clar que segons les lleis i la jurisprudència els dictàmens de les comissions han de passar pel plenari i que qualsevol membre que haja emès un vot particular té dret a defensar-lo en el plenari abans de debatre el dictamen. Si el vot particular no prospera es passaria a debatre el dictamen de la comissió.

Sembla que a l'Alcalde no li interessen els debats i com es competència seua determinar l'ordre del dia del plenari no va incloure aquests punts. 

La jugada estava prevista però no li va eixir com creia, igual que va succeir en la moció de confiança que no podia presentar-la.


Segons Víctor Borràs, ex-regidor d'Hisenda, l'alcalde no va incloure el vot particular basant-se en que la intervenció ha fet un informe en contra. Aquest informe és en contra perquè el destí dels diners és molt diferent al destí de la proposta i la iniciativa pressupostària li correspon al govern. Aquest informe és preceptiu, perquè és necessari que acompanye al vot particular, però no és vinculant. Recorda que determinats expedients han estat en informe en contra de la interventora i el Plenari els ha aprovat, i en alguns d'ells amb el vot a favor del Bloc-compromís. També recorda que molts pressupostos en aquest ajuntament s'han aprovat en informe en contra d'intervenció, com a exemple podria ser l'últim pressupost presentat pel govern de Jordi Juan que també tenia informe en contra.

2 comentaris:

JUANBA ha dit...

El plenari es va fer pel matí perquè Jordi tenia una xarrada en València sobre educació. Per cert, hem pot explicar algú perquè l'anunciaven com a catedràtic de matemàtiques i alcalde de Tavernes?. És correcte, una errada o es tracta d'estes persones que afegeixen títols al seu curriculum?

Anònim ha dit...

Sí, ells tenen eixa tendència, també a la llista de compromís hi apareixen titulacions de lo més incoherents: Títol de professor=Licenciatura; titol de mestre= diplomatura. Però, i lo bé que queda?